Zit sta bureaus zorgen voor reductie van werkpauzes met 47%

Wie de hele dag aan zijn bureau zit, voelt af en toe de behoefte om eens te gaan rechtstaan. Als je dan toch rechtstaat, gaan velen onder ons naar de koffieautomaat waar ze een praatje slaan met een collega. Soms gaat dat over het werk, maar dikwijls is het gewoon small talk.

Wie over een Zit Sta bureau beschikt en om de 45 minuten eens rechtstaat aan zijn/haar Zit Sta bureau voelt deze behoefte om eens op te staan ook, maar kan dit aan het bureau zelf doen al werkende. Het is bovendien zo dat als je staand werkt, je alerter bent, meer gefocust.

Uit onderstaande studie blijkt dat wie over een Zit Sta bureau beschikt 47% minder pauze neemt en dat die pauzes bovendien 56% minder lang duren dan iemand die enkel kan zitten aan zijn/haar bureau. We zuigen deze feiten echt niet uit onze duim. Ze staan haarfijn beschreven in de studie van Dr. Marvin J. Dainoff van het Center For Ergonomic Research van Miami University. 

Je kan de studie hier volledig doornemen

Als je investeert in Zit Sta bureaus heb je je investering binnen de kortste tijd dus terugverdiend alleen al in werktijd. En dan hou je nog geen rekening met de winst in alertheid en gezondheid.

Kies dus hier de kleur van het onderstel, kleur van het blad en bladgrootte, en ga voor een gezonde werkgewoonte.