De ideale ergonomische stoel

Er worden op de markt zeer veel stoelen aangeboden die de naam ergonomisch niet verdienen! Alle bureaustoelen die Ergo Advice aanbiedt, voldoen minimaal aan de Europese norm EN 1335 type A / type Ax. Een aantal stoelen voldoen aan de strengere Nederlandse NPR 1813-norm. Andere stoelen uit ons aanbod hebben nog extra instelmogelijkheden om de ergonomische kwaliteit te vergroten.

wit_20220128_152425web.jpg
wit_20220128_153302cropweb.jpg
wit_20220128_153046cropweb.jpg

Een goede ergonomische stoel biedt volgende regelmogelijkheden:

zithoogte, zitdiepte, hoogte van de bekkensteun of hoogte van de rugleuning, hoogte van de armsteunen, breedte van de armsteunen, bewegingsmechanisme, gewichtsinstelling van het bewegingsmechanisme.

Eventueel bijkomend:

in diepte instelbare lendensteun, in diepte instelbare armsteunen, zithoekverstelling, rughoekverstelling, oppompbare lendensteun. 

Hoe moet ik mijn stoel correct instellen?

Bij een correcte zithouding kunt u gemakkelijk ademen. Zo krijgt uw bloed nieuwe zuurstof, en blijft u fit en geconcentreerd. Instellingen van de stoel.

Zithoogte

zet de voeten plat op de grond. Hef de stoel voor actief zitten tot een heuphoek van 100-110 graden, indien de zitting naar voor kantelt. Hef de stoel voor passief zitten tot iets meer dan 90 graden.

Helling van de zitting

naar voren hellend of meebewegend voor actief zitten; 0 graden achterover gekanteld bij ondersteund zitten; de hoek tussen uw bovenbenen en romp bedraagt dan 108 graden.

Diepte van de zitting

om de bloedvaten in de knieholte niet af te klemmen, moet er tussen de voorste rand van de zitting en de knieholte een ruimte vrij zijn van minimum drie vingers.

Hoogte van de bekkensteun

de bekkensteun moet zich ter hoogte van de broeksriem bevinden – dit is ter hoogte van de bovenkant van het bekken – dus niet in de holte van de rug. Het bekken moet worden ondersteund, en niet de rug. Wanneer het bekken zich in de juiste positie bevindt, is het ook voor de rug goed (lichte holte onder in de rug).

Helling van de ruggensteun

Hoogte van de armleggers

Beweging van de rugleuning

Weerstand van het kantelmechanisme

telmechanisme