Vincent Sheppard

Vincent Sheppard

Vincent Sheppard ontwerpt en produceert sinds 1992 binnen- en buitenmeubilair met uitzonderlijk zitcomfort. Het Belgische bedrijf is wereldwijd markleider in 'Lloyd Loom'-meubelen, een techniek waarbij kraftpapier rond een metalen draad wordt gedraaid en zo tot unieke meubelstukken wordt geweven. Vandaag exporteren ze hun meubels naar meer dan 50 landen. Hoewel het hoofdkantoor zich in België bevindt, is hun belangrijkste productiefabriek gevestigd in Indonesië, een land dat bekend staat om zijn rijke weverstraditie.

Eerlijk en duurzaam

Vanaf het begin maakte het merk de duidelijke keuze om zoveel mogelijk met natuurlijke materialen te werken voor de productie van hun meubels. Bij Vincent Sheppard zijn ze er echter van overtuigd dat bedrijven een verantwoordelijkheid hebben die verder gaat dan het product zelf. Namelijk, transparantie en eerlijkheid. Ze geloven er sterk in dat de klant hen moet kunnen vertrouwen, dus behandelen ze de aarde, haar bronnen en de mensen met respect. Het bedrijf hanteert dus kortom een ecologische mindset. Bij Vincent Sheppard zijn ze zich zeer bewust van de consumptie van grondstoffen. Recycleren, het reinigen van afvalwater en het gebruik van ecologische reinigingsproducten zijn daarom standaardprocedures bij het bedrijf.

Zowel voor binnen als buiten

Bij Vincent Sheppard is zowel een groot assortiment binnen- als buitenmeubilair beschikbaar. De indoor meubels zijn ontworpen om zowel uiterst comfortabel als een echte blikvanger te zijn. De outdoor collectie bestaat daarentegen uit kwalitatieve ontwerpen die extra karakter aan een tuin of terras toevoegen. Naast het Lloyd Loom assortiment, biedt Vincent Sheppard ook een reeks meubels aan gemaakt uit synthetisch materiaal die het hele jaar door buiten kunnen blijven staan. Buiten klassiekers zoals de Teo en Roxanne stoel, heeft Vincent Sheppard ook vernieuwende producten zoals de Albert X en Albert A tafel. Vincent Sheppard staat dus voor stoelen, tafels, salons en fauteuils gemaakt op traditionele wijze met duurzame materialen en met een grote liefde voor design en comfort.