Aeris

Aeris

Aeris werd in 1996 opgericht door de Duitse Josef Glöckl, een familiebedrijf dat zich verbonden wil voelen met elke klant. Aeris ontwikkelt zelf de technieken en onderdelen voor hun producten, wat de tevredenheid en de gezondheid van de gebruiker maximaliseert. In 1997 werd een innovatief, driedimensionaal, flexibel zitelement voor het eerst geïntroduceerd: De Swopper. Daarmee drukte het bedrijf meteen zijn stempel op de ergonomische markt. De Swopper bleek een ideale remedie te zijn tegen rugpijn. Naast de Swopper zijn de Muvman, 3dee en Oyo ook enkele bestsellers die u misschien niet onbekend in de oren klinken.

Een ergonomische oplossing voor iedereen

Volgens Aeris zijn mensen simpelweg gemaakt om te bewegen. Maar vele kantoorbanen onderdrukken die behoefte. We zitten te lang, vaak zelfs meer dan 11 uur per dag. Ons lichaam verzet zich door een verkrampte houding en overgewicht. Zachtere zittingen, bredere leuningen, nog meer hendels en andere technische speeltjes moeten dit dragelijk maken. Bij Aeris vinden ze dit absurd en onvoorzichtig. Het bedrijf stelt dat de oorzaak van het probleem vele malen wordt genegeerd. Dat is de exacte reden waarom ze actieve 3D-zitmeubelen maken. In de eerste plaats zullen die ervoor zorgen dat een natuurlijke bewegingsvrijheid wordt voorzien. Bovendien zien deze af van de overbodige tierelantijnen.

Duurzaam en milieubewust

Elke dag verlaat een aanzienlijk aantal Swoppers de productieplaats in Horgau, vlakbij Augsburg. Doordat Aeris steeds meer nieuwe producten vervaardigt groeit ook de verantwoordelijkheid om op een duurzame en milieuvriendelijke manier te produceren. Om die reden controleert het bedrijf voortdurend zijn interne en externe processen met betrekking tot duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, veiligheid en gezondheid. Verder wekken ze al jarenlang met behulp van zonnepanelen hun eigen stroom op, maken ze gebruik van volledig recyclebaar materiaal en kijken ze steeds kritisch naar klassieke logistieke uitdagingen als verpakking en vervoer.

Wereldwijd erkend

Door de opname van Aeris in de top 100 van de innovatiefste Duitse MKB-bedrijven bewijst het potentieel en de dynamiek van een bedrijf, dat zijn succes door stijgende internationalisering en de voortdurende uitbreiding van hun portfolio heeft gevestigd en uitbouwt. Bij Aeris zijn meer dan 50 medewerkers in dienst. De producten worden wereldwijd verkocht.