Ergonomie in de zorg en industrie

Werkt u in de zorgsector of industrie? Dan is de kans groot dat u te kampen krijgt met gezondheidsklachten, vermoeidheid en een verminderde concentratie. Deze klachten komen niet alleen voor bij zittend werk. Ook mensen die langdurig in dezelfde houding staan of veelvuldig dezelfde beweging maken hebben er last van. Gevolg? Langdurig ziekteverzuim, met alle kosten van dien.

Ergonomische werkstoelen

Wilt u rugklachten voorkomen? Dan is een goede zithouding van groot belang. Op een ergonomische stoel van Ergo-Advice natuurlijk. Hoge of middelhoge rugleuning? Een zit-sta stoel of een trippelstoel? Standaard of maatwerk? Bij Ergo-Advice zit u goed. Want wij hebben de oplossing die op úw lijf is geschreven. Zo bent u zeker van een zorgeloze toekomst.

Ergonomische werkposten en tafels

Om ergonomisch correct te kunnen werken is het van zeer groot belang dat de hoogte van het werkblad juist kan ingesteld worden. Een standaard werkblad met een hoogte van 72 cm is zeker niet voor iedereen geschikt! Wanneer de tafel te hoog is worden de schouders opgetrokken met spierspanning en schouder- en nekpijn als gevolg. Wanneer de tafel te laag is werkt men met een bolle rug met nek- en rugpijn als gevolg. Indien een werkblad eenvoudig in hoogte verstelbaar is kan men probleemloos aanpassen.

Anti-vermoeidheidsmatten

Langdurig staan is de belangrijkste oorzaak van fysieke vermoeidheid. Kampt u ook met zware benen, rugpijn, nekklachten, hoofdpijn, spierverkramping of pijnlijke voeten? Gebruik dan een antivermoeidheidsmat op de werkvloer. Deze ergonomische mat biedt meer comfort bij langdurig staan, voorkomt ongelukken door uitglijden en biedt een stevige isolatie tegen kou, warmte, trillingen en geluid. Ergo-Advice heeft een zeer uitgebreid assortiment anti-vermoeidheidsmatten zowel voor droge als vochtige omgeving als ook voor de voedingsnijverheid. Wij komen graag bij u langs om het assortiment toe te lichten en om samen de meest geschikte oplossing te zoeken.