Ergonomisch advies en workshops


Een Master in de kinesitherapie / Ergonoom bij Ergo Advice helpt u met een doelgericht medisch onderbouwd advies. Na een analyse van uw ergonomische problemen adviseren we u de juiste keuze uit ons uitgebreide gamma ergonomische producten. Iedereen die professioneel bezig is met het welzijn van werknemers, beseft dat risico’s nooit helemaal uit te sluiten zijn. Toch kunt u ze tot een minimum herleiden, via een grondige analyse en een planmatige benadering. Wilt u nóg meer informatie? Dan bent u altijd welkom in onze showroom te Lokeren of kunnen we uw situatie thuis of op de werkplek van naderbij bekijken.

Ergonomische inrichting kantoor


Als expert in ergonomie en het nieuwe dynamisch werken kan Ergo-Advice voorzien in een totale inrichting van uw huidige of nieuwe kantoor. We houden rekening met bepaalde ergonomische parameters om het werken aan uw bureau aangenamer te maken. Risicofactoren om klachten te ontwikkelen proberen we hier preventief aan te pakken. Belangrijke aspecten met oog op een correcte inrichting van uw kantoor zijn oa. de oriëntatie van het gebouw, plaatsing van de bureaus in de ruimte, aantal medewerkers, airco, geluidsaspecten en ergonomische hulpmiddelen. Zo komen we tot een gezonde werkomgeving die de productiviteit en efficiëntie van werken stimuleert. Van ontwerp, opvolging tot uiteindelijke oplevering blijft Ergo-Advice uw partner en aanspreekpunt in het volledige project van uw kantoor inrichting. U kan vrijblijvend contact opnemen met ons om samen te zien wat mogelijk kan zijn.

Werkplekadvies


Om onze klanten optimaal verder te kunnen helpen voorzien we een analyse van de werkplek bij u ter plaatse. Een master in kinesitherapie met specialisatie ergonomie komt op uw werk langs om de situatie van naderbij te bekijken. Naast snelle quick wins maken we een analyse op wat voor u nodig zou zijn. Hierbij maken we een screening voor en na interventie. Bij ons advies proberen we een zo duidelijk mogelijk beeld te schetsen van alle factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van werkgerelateerde klachten. Uiteraard hoeft u niet te wachten tot er klachten zijn! Voorkomen is nog altijd beter dan genezen! Zo weet u wat er moet veranderd worden aan uw werkplaats en welke hulpmiddelen er eventueel nuttig zijn aan te kopen. Plant u een verhuis, een nieuwbouw of een renovatie? Vindt u ergonomie belangrijk om comfortabel en efficiënt te kunnen werken? Contacteer ons i.v.m. de mogelijkheden om uw werkplekken zo ergonomisch mogelijk in te richten. Samen met uw of onze partners voor binnenhuisinrichting verzorgen wij een gezonde werkomgeving.

Workshop beeldschermwerk


Bijna de helft van wie regelmatig met de computer werkt, kampt vroeg of laat met klachten aan arm, nek en schouders: RSI, repetitive strain injuries. RSI preventie houdt echter veel meer in dan alleen kijken naar de werkplek. In dit seminar richten we ons op het totaalbeeld en plaatsen we de mens centraal. Na een korte introductie staan wij stil bij het ontstaan van RSI. Hiervoor maken wij op een eenvoudige manier de anatomie van de mens inzichtelijk en bekijken we de diverse houdingsfactoren die leiden tot de klachten. Eénmaal men dit inzicht heeft is men in staat om in alle omstandigheden, zowel op het werk als gedurende de vrije tijd, belastende houdingen te vermijden! Deze inzichten worden in de praktijk gebracht door de correcte werkhouding voor de computerwerkplek te bespreken in combinatie met het omgaan met werkdruk. Tijdens het interactieve deel van deze sessie wordt aandacht besteed aan het belang van regelmatige beweging, micro pauzes, voor het afvoeren van de opgestapelde afvalstoffen. Op het eind wordt de werkplek bij iedere persoon die deelneemt individueel bekeken. Instellingen van de bureaustoel en ergonomische tips worden hier in de praktijk uitgevoerd.