Hoe werk ik productief thuis tijdens het Covid19-virus?

Nu de maatregelen rond COVID-19 opnieuw zijn verstrengd, is thuiswerken terug de norm. Ondanks het feit dat vele telewerkers dit als positief ervaren, heeft een thuiskantoor ook zijn uitdagingen. Wij zetten 3 tips op een rij die een productieve werkdag garanderen:

1) Houd een vast ritme aan

Loopt de wekker normaal elke dag om 7 uur af? Probeer dat ritme te behouden! Je kan natuurlijk rekening houden met het feit dat je je niet hoeft te verplaatsen, maar probeer desondanks zoveel mogelijk op hetzelfde uur te ontwaken. Vervolgens is het ook belangrijk dat je je echt ‘mens’ voelt. Blijf dus niet de hele dag in je jogging zitten, maar kleed je gewoon aan en neem ’s ochtends de tijd om goed voor jezelf te zorgen.

2) Scheid je werkplek van je leefplek

In het dagelijkse leven wil je zoveel mogelijk werk en privé scheiden, probeer dit nu ook te doen. Creëer voor jezelf een plekje waar je je optimaal kan concentreren. Hierbij denken we aan een bureau of werktafel. Niet tot je beschikking? Geen zorgen, een keukentafel kan evengoed dienen als werkplek. Vergeet gewoon niet om ’s avonds de documenten die werk gerelateerd zijn op te bergen. Wanneer je ze even niet meer ziet liggen, hoef je je er ook geen verdere zorgen over te maken. Zo kan je voor jezelf de werkdag psychologisch afsluiten.

3) Neem een productieve pauze

Een wasje insteken, de bedden opmaken, even snel stofzuigen… Deze huishoudelijke klusjes klinken zeer aanlokkelijk en multitasking leek nog nooit zo makkelijk. Probeer het toch van je af te zetten tijdens de werkuren. Maak in de pauze van de situatie gebruik door enkele taken van je to-do lijst af te vinken. Bovendien ben je dan even weg van de computer en houd je je brein wakker door te wisselen van activiteit. Een korte wandeling door de straat of een moment van bezinning in de tuin zijn zeker ook aan te raden.

Heb je verder nog problemen met de infrastructuur van je nieuwe werkplek? Buro International biedt in deze onzekere periode een ruim assortiment telewerk producten aan. Een gezonde houding is namelijk even belangrijk in je thuiskantoor dan op het werk. Uiteraard kan je in onze webshop nog steeds terecht voor andere bestellingen.