Hoe maak je je bedrijf veilig voor je werknemers?

Wereldwijd vragen mensen zich af wanneer we terug kunnen naar ons normaal leven. Toch zullen we onze dagelijkse routines moeten invullen met nieuwe gewoontes. Een andere manier van werken en leven. Daarom geven wij jullie enkele tips die ervoor zorgen dat je vanop een veilige afstand en met een gerust hart terug aan de slag kan in je vertrouwde omgeving.

Plexiwanden

Het is algemeen geweten dat het coronavirus zich verspreid via nies- en hoestdruppeltjes. Een plexiglas, of spatscherm, houdt deze druppels tegen waardoor de verspreiding kan worden tegengegaan. Plaats een beschermende wand aan een onthaalbalie of tussen verschillende werktafels. Wanneer je nog op zoek bent naar exemplaar, kunnen wij je zeker helpen. We bieden verschillende plexiwanden in verschillende formaten aan. Bovendien zijn deze zeer snel leverbaar.

Mondmaskers en persoonlijke hygiëne

Besmettingsgevaar wordt lager wanneer iedereen een mondmasker draagt. Je kan hierbij kiezen voor een wegwerp exemplaar of een duurzame, herbruikbare variant. Verder is het aangeraden genoeg desinfecterende gel en papieren zakdoekjes te voorzien. Zorg er bovendien voor dat er in het toilet steeds voldoende zeep beschikbaar is en voorzie reminders die wijzen op het belang van handen wassen.

Room in room solutions

Het is van levensbelang om de afstand van 1,5 m te respecteren. Deel je omgeving op die manier in dat er niet te veel personeel zich in dezelfde ruimte bevindt. Dit kan door tafels schuin tegenover elkaar te plaatsen en het werklandschap te herschikken. Breng markeringen op de grond aan om de gewenste afstand te bewaren en bouw eventueel een systeem in waarbij een bepaalde wandelrichting moet worden gevolgd. Zijn er liften in het gebouw? Maak duidelijk dat deze slechts voor 1 of 2 personen toegankelijk zijn. Uiteraard kan hier ook gekozen worden voor enkele room-in-room solutions die bovendien bijdragen tot de concentratie. Ten slotte kunnen deze een waardevolle toevoeging zijn aan de werkplek door het speelse design.

De hulp van nieuwe technologieën

Beperk fysieke vergaderingen met veel personen in dezelfde ruimte tot een minimaal. Toch een belangrijke meeting op de agenda? Maak dan gebruik van een slimme oplossing zoals de Flipchart. Deze maakt samenwerken vanop afstand mogelijk. Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Aarzel dan niet om onze klantendienst vrijblijvend te contacteren. Zij zullen je de nodige uitleg verschaffen over het gewenste product.