Hoe kies ik de juiste bureaustoel?

De juiste bureaustoel kiezen. Het is voor velen een helse opdracht. Heel wat mensen zijn er zich niet van bewust hoe belangrijk het kiezen van de juiste stoel is en brengen hun uren op een exemplaar door dat niet bepaald een voordeel biedt voor de gezondheid. Wil jij je leven beteren en investeren in een nieuw, ergonomisch exemplaar? Lees dan hier hoe je de juiste variant kiest die zowel comfort als steun biedt op de plaatsen waar het nodig is.

Waarom kiezen voor een ergonomische bureaustoel?

Een ergonomische bureaustoel voorkomt lichamelijke klachten doordat deze de juiste zithouding stimuleert. De stoelen zijn aanpasbaar in hoogte, zitting, verstelbare arm- en rugleuningen. Op deze manier kan de stoel voor ieder individu perfect worden ingesteld, aangepast aan het lichaam en persoonlijke voorkeuren. Ergonomische bureaustoelen zijn gezonder voor je lichaam en zorgen bijkomend ook voor minder stress.  Het is belangrijk om bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel rekening te houden met verschillende aspecten:

- De zit-duur: hoe langer je moet neerzitten, hoe belangrijker het comfort van de stoel is. Ergonomische bureaustoelen moeten door hun instellingen steun blijven geven gedurende de hele dag.

- Het type job: kijk bij het kiezen van de bureaustoel naar de mogelijkheid om de bureaustoel in te verstellen bij het wisselen van taak. Werk je aan een ZitSta tafel? Dan is ook de instelling van de hoogte belangrijk.

- Je persoonlijke lichaamsbouw: zorg ervoor dat de bureaustoel kan worden aangepast naar je lengte en gewicht. Op die manier zal je lichaam zich helemaal thuis voelen.

  Waar op letten bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel

  Naast de zit-duur, het type job en je persoonlijke lichaamsbouw zijn enkele andere zaken ook van belang. Zo is er bijvoorbeeld het materiaal. Maak de juiste afweging tussen comfort, onderhoudsgemak en bescherming. Neem er een die gemaakt is uit kwaliteitsmateriaal en daarbij robuust genoeg is om de langdurige belasting aan te kunnen. De ideale bureaustoel heeft bovendien een ademende stof en is makkelijk in onderhoud.   

  Verder is een kantelbare rugleuning een onmisbaar aspect. Hierbij kun je de lendensteun (de ondersteuning in de onderrug) verstellen. Ga rechtop zitten, zo ver mogelijk naar achter je bureaustoel. Zorg er vervolgens voor dat je onderrug goed ondersteund wordt door de rugleuning. Zo komt je onderrug in een comfortabele en neutrale houding zonder dat je onderuit zakt.

  Een ruim aanbod ergonomische bureaustoelen bij Buro International

  Een ergonomische bureaustoel uit ons gamma is de beste garantie voor een optimale houding doorheen de dag. Hier bieden wij jou een uitgebreid gamma aan van ergonomische bureaustoelen. Het voorkomen van last aan de rug of een slechte houding terwijl je werkt, start hier met het kiezen van een comfortabele bureaustoel.

  Benieuwd wat jouw ideale ergonomische bureaustoel is? Test het hier via onze keuzehulp!