Een ergonomische thuiswerkplek inrichten? Maak gebruik van het cafetariaplan

Tegemoedkomen in de inrichting van de thuiswerkplek van een medewerker? Dat kan binnen een cafetariaplan. Bij een zogenaamd cafertariaplan bepaalt de werknemer in samenspraak met de werkgever de samenstelling van zijn loonpakket. Daartoe kan zeker ook ergonomisch kantoormeubilair voor de thuiswerkplek behoren. Voor de werkgever brengt dit geen extra loonkosten met zich mee. Vraag het gerust eens na bij je boekhoudkantoor of sociaal secretariaat.

Wat is het cafetariaplan?

Het cafetariaplan is dus een flexibel loonpakket waarbij de werknemer in samenspraak met de werkgever bepaalt hoe het loon wordt samengesteld. Een deel van het loon, afkomstig van het brutoloon of de eindejaarspremie, wordt hierbij vrijgemaakt zodat de medewerker zelf een aantal voordelen kan kiezen uit het keuzepakket van de werkgever. Denk daarbij aan een ergonomische bureaustoel, een zit-sta-bureau of  een dossierkast. Op die manier kan de werknemer ook in zijn thuiskantoor in een aangename, ergonomische werkplek aan de slag gaan.

Wat zijn de voordelen van het cafetariaplan?

Het flexibiliseren van het loonpakket aan de hand van een cafetariaplan brengt heel wat voordelen met zich mee voor zowel werknemers als werkgevers. Enerzijds krijgt de werknemer meer inspraak en kiest hij voor een aantrekkelijk loonpakket afgestemd op zijn persoonlijke loonverwachting. Anderzijds is de werkgever hierdoor in staat om in te gaan op de vraag naar meer flexibiliteit, zonder dat zijn loonkosten stijgen, en neemt hij een concurrentiële positie op de arbeidsmarkt in. Met een de inrichting van een ergonomische werkplek voor thuis voorkom je meteen ook een stuk absenteïsme.

Het cafetariaplan wint aan populariteit

Volgens SD Worx, dat allerhande diensten rond human resources levert aan bedrijven, stijgt het aantal werknemers dat gebruik maakt van het flexibele cafetariaplan jaar na jaar. De voorbije jaren stond extra vakantie telkens helemaal bovenaan het lijstje van meest populaire voordelen. Extra pensioensparen volgde op de tweede plaats en de derde in het lijstje is vanzelfsprekend de bedrijfswagen. Hoog tijd om het cafetariaplan meer in te zetten voor de thuiswerkplek.